Sóc un analista de polítiques de ciència i tecnologia a Ingenio (CSIC-UPV), investigador visitant al Science Policy Research Unit (SPRU, Univ. Sussex) (on vaig ser del 2004 al 2012), i científic associat at l'Observatoire des Sciences et des Téchniques (OST-HCERES, París). Treballe sobre l'avaluació de ciència i tecnologia. Estic interessat en la pluralització i democratització de la recerca i amb aquest objectiu, desenvolupe mètodes per a mapejar i mesurar recerca interdisciplinària, intercanvis de coneixement i contribucions socials de la ciència. Ara mateix estic creant ferramentes per a la visualització del tipus de recerca (els repertoris) que es fa sobre gran reptes com la febre aviar o l'obesitat. També analitze la mena de recerca que fan grans organitzacións públiques (com universitats) o privades (com farmacèutiques).

Sóc membre dels consells editorials de Research Evaluation, Scientometrics, Journal of Informetrics, PeerJ Computer Science. Participe en els comitès d'avaluació de conferències com l'Atlanta Science Policy, ENID or Eu-SPRI.

Vegeu Google Scholar o el llistat per a trobar les meves publications en accés obert (verd). Currículum Vitae (en anglès).

----------

Soy un analista de políticas de ciencia y tecnologia en Ingenio (CSIC-UPV), investigador visitante a SPRU (Univ. Sussex) (donde estuve del 2004 al 2012), y científico associado al Observatoire des Sciences et des Téchnique (OST-HCERES, Paris). Trabajo sobre evaluación de ciencia y tecnología. Estoy interesado en la pluralización y democratización de la investigación. Con este objectivo, desarrollo métodos para mapear investigaciones interdisciplinares, intercambios de conocimiento y contribuciones sociales de la ciencia. En este momento estoy creando instrumentos para la visualización del tipo de investigación (los repertorios) existente sobre grandes retos como la fiebre aviar o la obesidad. También analizo el tipo de investigación desarrollado por grandes organitzaciones públicas (com universidades) o privadas (com farmacèuticas).

Soy miembro de los consejos editoriales de Research EvaluationScientometrics, Journal of Informetrics, PeerJ Computer Science, y Journal of Policy and Complex Systems, y participos en los comités de evaluación de conferencias como Atlanta Science Policy, ENID or Eu-SPRI.

Google Scholar muestra mis publicaciones en acceso abierto (verde). Currículum Vitae (en inglès).

Distincions

2017

 1. Daniele Rotolo, Ismael Rafols, Michael M Hopkins, Loet Leydesdorff
  Journal of the American Society for Information Science and Technology,
  Vol: 68 - pags 214 - 233

2016

 1. Jordi Molas-Gallart, Pablo D’Este, Oscar Llopis, Ismael Rafols
  Research Evaluation,
  Vol: 25 - pags 235 - 243

2015

 1. Diana Hicks, Paul Wouters, Ludo Waltman, Sarah de Rijcke & Ismael Rafols
  Nature,
  Vol: 520 - pags 429 - 431
 2. Matthew L. Wallace and Ismael Rafols
  Minerva,
  Vol: 53 - pags 89 - 115
 3. Alfredo Yegros-Yegros; Ismael Rafols; Pablo D’Este
  Plos One,
  Vol: 10 - pags 1 - 21

2014

 1. Rafols, I.; Hopkins, M.M.; Hoekman, J.; Siepel, J.; O'Hare, A.; Perianes-Rodríguez, A.; Nightingale, P.
  Technological Forecasting and Social Change,
  Vol: 81 - pags 22 - 38
 2. Diego Chavarro, Puay Tang, and Ismael Rafols
  Research Evaluation,
  Vol: 23 - pags 195 - 209
 3. Jordi Molas-Gallart, Ismael Rafols, Puay Tang
  Journal of Science Policy and Research Management,
  Vol: 29 - pags 69 - 89

2012

 1. Rafols, I., Leydesdorff, L., O’Hare, A., Nightingale, P. and Stirling, A.
  Research Policy,
  Vol: - pags -

2010

 1.   Towards an alternative framework for the evaluation of translational research initiatives
  2014-03
  Jordi Molas-Gallart, Pablo D’Este, Óscar Llopis and Ismael Rafols

2016

2015

2014

2013

2010