
Investigadora
Sóc investigadora postdoctoral a INGENIO CSIC-UPV, doctora en Desenvolupament Local i Cooperació Internacional. Actualment, participe en el projecte SWIFT (Supporting Women-Led Innovation in farming territories) centrat en el reforçament organitzatiu de les dones vinculades a l'agroecologia i el món rural. També forme part del projecte CLIMALBIO (LINCGLOBAL2023) del CSIC, que té com a objectiu conscienciar sobre la necessitat d'un canvi en el sistema de producció i consum.
Sóc graduada en Administració i Direcció d'Empreses per la Universitat Politècnica de València (UPV), Màster Universitari en Cooperació al Desenvolupament de la UPV i Màster en Formació del Professorat (Universitat Miguel Hernández).
La meua tesi doctoral es va centrar en l'anàlisi de processos de canvi organitzacional feminista en organitzacions de l'Economia Solidària, fonamentada en Teories Feministes de l'Organització, l'Economia Feminista i les Teories de Gènere en Desenvolupament, mitjançant una metodologia d'Investigació Acció Feminista. Des de la meua vinculació contractual (FPI-UPV Subprograma I) en 2019, he sigut col·laboradora docent en el mòdul de feminismes del Màster en Cooperació al Desenvolupament de la UPV i he participat com a alumna i com a equip facilitador en els processos d'innovació educativa "Aprenentatge en Acció" impulsats pel Màster en Cooperació de la UPV des de 2016 fins a 2021.
Forme part del col·lectiu d'investigadores d'Innovació Social Col·lectiva. He realitzat diferents estades formatives i investigadores en temes relacionats amb l'Economia solidària i el desenvolupament a l'Institut de Tecnologia de Manipal a l'Índia, Veterinàries sense Fronteres a Hondures, la Universitat de Daytona als Estats Units i la Universitat de Tifariti en els campaments de persones refugiades sahrauís. He fet estades de recerca al departament d'Estudis de Gènere de la Universitat de Tampere a Finlàndia i a l'institut Hegoa de Bilbao.
Les meues principals àrees d'interés són els feminismes, especialment l'Economia Feminista, les organitzacions, les metodologies d'investigació participatives feministes i activistes, l'educació transformadora, la sobirania alimentària... A més, també participe en diferents col·lectius i moviments socials de la ciutat de València. En 2022, vaig iniciar una formació anual en facilitació de grups amb perspectiva feminista interseccional (L'Argila), tema que m'interessa especialment i en el qual continuaré formant-me.
“They Take Away What We Are”: Contributions of a Participatory Process with Photovoice to the Capabilities for Epistemic Liberation of Young People
Monique Leivas Vargas, Marta Maicas-Pérez, Carmen Monge-Hernández, Álvaro Fernández-Baldor, 2022. In: Journal of Human Development and Capabilities.
10.1080/19452829.2021.2005555